43694_021

بی کربنات سدیم

10 / 10
از 1 کاربر

مشخصات کلی

بی‌کربنات سدیم | جوش شیرین

 

 

 

 

Sodium bicarbonate

فرمول شیمیایی بی کربنات سدیم: NaHCO3

نقطه ذوب بی کربنات سدیم: 50 درجه سانتی گراد.

شکل ظاهری بی کربنات سدیم:  پودر سپید یا بلورین بی‌بو و بی‌طعم  میباشد.

بی کربنات سدیم کمی دارای خاصیت بازی دارد

بی‌کربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.

بی کربنات سدیم  برای متخلخل کردن خمیر نان استفاده می‌شود و نیز برای کم کردن اسید معده و درمان سوزش آن به کار می‌رود.

جوش شیرین در آب یک آمفوتر است. یعنی در آب می‌تواند به عنوان اسید یا باز رفتار کند. رفتار اسیدی بی کربنات سدیم به دلیل هیدروژن موجود در آن است که در صنایع مختلف به عنوان آزادکننده کاربرد دارد.

بیشترین استفاده از بی‌کربنات سدیم در فرآوری انواع بکینگ پودر است. مقدار اضافی از خمیر جوش شیرین بطور مؤثر در پاک کردن و سائیدن سطوح می‌تواند استفاده گردد. در صنایع غذایی، تولید نوشابه‌هایگازدار به عنوان منبع، صنایع پاک کننده‌های خانگی و در کپسول‌های خاموش کننده آتش بکار می‌رودهمچنین به عنوان باز دارنده در موادمنفجره استفاده می‌شود. در صنعت نساجی برای عمل آوردن نخهای پشمی و ابریشمی استفاده می‌شود. همچنین می‌تواند به عنوان پاک کننده و ساینده ملایم در صورتی که ایجاد حساسیت نکند برای زیبایی پوست بکار رود. ضمن آنکه جوش شیرین به عنوان یک مکمل خوراکی در جیره غذایی دام و طیور می‌تواند در جهت جلوگیری از اختلالات متابولیکی و تغذیه‌ای بکار برده شود.

 

کاربردهای بهداشتی

 

یکی دیگر از کاربردهای جوش شیرین در بهداشت بدن انسان است. استفاده از این ماده در ترکیب خمیر دندان به رفع تدریجی لکه‌های دندان و سفید شدن آنها کمک می‌کند.

 

کاربردهای صنعتی

 

صنعت نساجی و دباغی یکی از بارزترین مصارف سدیم بی کربنات در تولید پارچه‌های پشمی و ابریشمی است. صنعت نساجی، از جوش شیرین برای رنگرزی و چاپ پارچه استفاده وسیعی می‌کند. صنعت دباغی نیز بی کربنات سدیم را بعنوان یک عامل خنثی کننده مواد رنگرزی در فراینده رنگ
 استفاده می‌کندصنعت پلیمر جوش شیرین استفاده گسترده‌ای بعنوان کاتالیزور و تصفیه کننده در فرایند تولید پلیمرها و پلاستیک‌های پیچیده دارد.
لاستیک و پلاستیک به دلیل اینکه بی کربنات سدیم، دی اکسید کربن آزاد می‌کند بنابراین بعنوان عامل فوم ساز در فرایند تولید لاستیک و پلاستیک استفاده می‌شود. دی اکسید کربن آزاد شده برای کنترل شکل محصولاتی که از لاستیک و پلاستیک ساخته می‌شود کاربرد دارد
در صنعت تولید پودرهای آتش‌نشانی نیز کاربرد فراوانی دارد
ایمنی
خوردن این ماده بی‌ضرر است مگر اینکه به مقدار خیلی زیاد باشد. بوییدن آن ممکن است سبب سوزش بینی یا گلو شود. در اثر تماس با پوست‌های حساس ممکن است باعث خارش یا سوزش پوست شود. در اثر تماس با چشم ممکن است سبب ایجاد سوزش و سرخی در چشم شود.

استفاده از جوش شیرین در پخت همه نوع نان و شیرینی مضر است.

کسانی که ناراحتی معده دارند، نبایستی از فراورده‌هایی که از جوش شیرین استفاده شده و به طور مشخص، نباید از نان‌های پخته شده توسط جوش شیرین استفاده کرد. چرا که برای هضم غذا مضر است.

 

مصرف آرایشی

 

جوش شیرین یک لایه بردار قوی برای صورت است، همچنین از آن می‌توان برای برطرف کردن بوی بد بدن نیز استفاده کرد اما شاید مهم‌ترین اثر آرایشی-بهداشتی جوش شیرین درمان آفتاب سوختگی است که برای استفاده از آن کافی است در حمام آب گرم را باز کنید و نیم فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید تا یک لوسیون پستی برای التیام آفتاب سوختگی داشته باشید

 

فروش بی کربنات سدیم

 

بی کربنات سدیم(جوش شیرین) در کیسه های 25 کیلوگرمی به فروش میرسد.

برای مشاهده آنالبز بی کربنات سدیم اینجا کلیک کنید.

 

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :